Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 25 aprilie 2012

CURATAREA ARTICULATIILOR

PDFPrintE-mail
CURĂŢAREA ARTICULAŢIILOR DE REZIDUURI ŞI SĂRURI
Pentru a scăpa de reziduurile acumulate în ţesuturile conjunctive, se recomandă să se acţioneze asupra lor cu acizi. În acest scop este necesar să consumăm, împreună cu hrana, asemenea acizi graşi (ascorbic, palmitic, nicotinic, stearic, citric, lactic etc.), care, pe de o parte, ar fi inofensivi pentru organism, iar pe de altă parte, ar dizolva reziduurile, transformându-le în săruri. Asemenea acizi se formează ca urmare a fermentaţiei oxidative a celulelor de provenienţă animală. Pentru aceasta este necesar să consumăm castraveţi, roşii, varză, sfeclă, morcovi, ceapă, usturoi, mere murate, bere, multe tipuri de vinuri inclusiv lichiorurile de fructe, vinul de Cahors, cabernet, produse fermentate, produse acido-lactice (brânză de vacă, caşcaval, brânză de oi, chefir, produse acidofile, cumâs etc.), de asemenea, oţeturi de fructe. Fiecare organ uman este adaptat pentru utilizarea anumitor acizi. De aceea este necesar să variem cât mai mult utilizarea lor. Oţeturile de fructe este bine să fie consumate împreună cu laptele acru. Putem adăuga o linguriţă ( uneori, o lingură) de oţet de fructe şi una de miere la un pahar de lapte acru. Oţetul se consumă o dată pe zi, în timpul mesei. Este necesar să adăugăm oţet şi în ceai, şi în cafea, şi în supe.
Pentru perioada transformării reziduurilor în săruri este bine să renunţăm la uleiul vegetal, care are un efect colagog puternic şi le încetineşte mult transformarea. Alimentaţia în această perioadă se recomandă să fie compusă în special din produse de carne şi peşte, pentru amplificarea acidităţii mediului intern.
Este necesar să provocăm înăcrirea generală a organismului şi să consumăm alimente care pornesc mecanismul de fermentare: varză, castraveţi muraţi etc. Concomitent, este necesar să diversificăm cât mai mult produsele cu drojdie. După consumul produselor dulci: ceai, compot etc., se recomandă să puneţi pe limbă câteva cristale de sare de bucătărie. Acest lucru provoacă reacţia stomacului şi îl obligă să producă fermenţi acizi-pepsine, care contribuie la amplificarea transformării reziduurilor în săruri, de asemenea, nimiceşte celulele bolnave ale organismului.
Astfel, reziduurile nu pot fi transformate imediat în săruri, chiar şi în cazul oxidării sistematice. Acizii şi bazele pătrund foarte greu acolo unde este nevoie de ele. De aceea pe parcursul efectuării procedurii, este necesar să munciţi fizic, să vă masaţi corpul. Ca urmare, reziduurile din organism se transformă în săruri minerale, alcaline, acide, solubile şi insolubile. Observaţiile au demonstrat că, de regulă, sărurile alcaline, minerale şi de tipul uraţilor, precum şi fosfaţii, oxalaţii sunt substanţe insolubile.
Există un principiu: cui pe cui se scoate. De exemplu, în gaz lampant se dizolvă toate produsele petroliere-vaselină, motorină, parafină etc. În spirturi se dizolvă toate spirturile-glicerina, sorbita, xilitul etc. Acest principiu poate fi utilizat şi pentru dizolvarea sărurilor alcaline în organism, adică vom consuma fierturi de unele plante şi sucuri care conţin baze inofensive pentru vitalitatea organismului.
METODE DE CURĂŢARE A ARTICULAŢIILOR
Pentru curăţarea articulaţiilor s-a dovedit a fi eficientă curăţarea cu ajutorul frunzelor de dafin.
Puneţi 5 g de frunze de dafin în 300 ml de apă şi fierbeţi-le timp de 5 minute. Apoi lăsaţi fiertura să se macereze în termos. Infuzia o scurgeţi şi o beţi cu înghiţituri mici, cu întreruperi, pe parcursul a 12 ore (este contraindicată administrarea întregii cantităţi într-o singură priză-puteţi provoca o hemoragie). Repetaţi procedura timp de 3 zile. Peste o săptămână, puteţi repeta cura de curăţare. Ţineţi o dietă de legume şi fructe.
Nu vă speriaţi dacă veţi avea eliminări de urină de culoare roz, eventual la fiecare jumătate de oră. Aceasta are loc din cauză că sărurile încep să se dizolve atât de intensiv, încât irită vezica urinară.
Vă puteţi convinge de faptul că sărurile se dizolvă foarte activ peste o săptămână, două. Dacă articulaţiile dumneavoastră nu sunt prea flexilbile, vă dor în permanenţă sau când se schimbă timpul, veţi observa că durerile vor dispărea, iar articulaţiile vor deveni mai flexibile.
Ceaiul din rădăcini de floarea-soarelui dizolvă multe săruri. Adunaţi toamna părţile groase ale rădăcinilor, tăiaţi ramificaţiile subţiri păroase, spălaţi-le minuţios şi uscaţi-le. Apoi mărunţiţi rădăcinile subţiri în bucăţele de dimensiunile unui bob de fasole şi fierbeţi-le într-un ceainic emailat (1 pahar de rădăcini la 3l de apă) timp de aproximativ 1-2 minute. Este necesar să consumaţi ceaiul în 2-3 zile. Apoi aceleaşi rădăcini le fierbeţi din nou în acelaşi volum de apă, însă deja timp de 5 minute, şi, de asemenea, consumaţi fiertură în 2-3 zile. După ce aţi terminat de băut ceaiul din prima porţie, pregătiţi următoarea etc. Acest ceai se consumă în doze mari la jumătate de oră după masă. Sărurile încep să se elimine numai peste 2-3 săptămâni, urina va fi de culoare ruginie. Administraţi ceaiul până când urina dumneavoastră va deveni transparentă ca apa.
În timpul acestei curăţări, este interzis consumul produselor picante, acide şi sărate. Este necesar ca alimentaţia să fie preponderent de origine vegetală.
Dizolvă bine sărurile ceaiul din răculet, coada calului, coji de pepene verde, cozi de bostan.
Foarte bine dizolvă sărurile sucurile de rădăcini de pătrunjel, hrean, frunze de podbal, cicoare, ridiche, topinambur (nap). Doza recomandată este până la 100 g de suc la 30 de minute după masă.
Cel mai convenabil pentru noi este sucul de ridiche neagră. El dizolvă foarte bine mineralele în canalele biliare, vezicula biliară, bazinetul renal, vezica urinară, în vasele sangvine.
Pentru aceasta spălaţi 10 kg de bulbi de ridiche neagră şi, fără să-i curăţaţi de coajă, stoarceţi sucul, aproximativ 3 kg. Păstraţi sucul în frigider, iar tescovina amestecaţi-o cu miere în proporţie de 300 g de miere (500 g zahăr) la 1 kg de tescovină, adăugând zer. Totul se păstrează la cald, într-un borcan sub teasc, pentru a evita mucegaiul. Administraţi câte o linguriţă de suc la o oră după masă. Dacă nu veţi avea senzaţii de durere în regiunea ficatului, puteţi majora treptat doza de la o linguriţă până la două şi în sfârşit, până la 100 g.
Sucul de ridiche neagră este un produs cu un puternic efect colagog. Dacă în canalele biliare sunt multe săruri, trecerea bilei este dificilă, din cauza aceasta apar senzaţii de durere. Puneţi termoforul pe regiunea ficatului, faceţi băi fierbinţi. Dacă durerile sunt suportabile, este necesar să continuaţi procedura, până când veţi termina sucul. De regulă, durerile se fac simţite numai la începutul procedurii; pe parcurs totul se normalizează. Sărurile se elimină neobservat, însă efectul curăţării este imens. Se recomandă să efectuaţi procedurile de 1-2 ori pe an, respectând pentru această perioadă dieta fără sare, evitând produsele picante şi acide. Când veţi termina de băut sucul, începeţi să consumaţi tescovina, care până atunci se va înăcri: în timpul mesei, câte 1-3 linguri, până când o veţi termina şi pe ea. Această procedură fortifică în mod deosebit ţesutul pulmonar şi sistemul cardio-vascular.