Faceți căutări pe acest blog

vineri, 1 aprilie 2011

ACIDIFICAREA CORPULUI

Corpul nostru  au fost conceput pentru a fi sanatos, zvelt şi energic. Am fost destinate pentru a avea pielea netedă, suplă şi o minte iute, de alertă. În schimb, suntem  supraponderal - obositi şi lent.
DE CE?
Dr. Robert O. Young - prin Noua Biologie -  declara  pur  şi simplu că,  supra-acidificarea corpului este singura cauză care sta la baza tuturor bolilor. În schimb, biologia veche  bazat pe activitatea lui Louis Pasteur, - sfârşitul anilor 1800 - , afirma ca, boala provine din germenii care invadeaza organismul din exterior.
Dr. Young a constatat că, atunci când organismul este în echilibru sănătos alcalin, germenii sunt în imposibilitatea de a obţine un punct de sprijin. Gândiţi-vă la corpul Dvs. ca la un acvariu  cu pesti. Gândiţi-vă la importanţa menţinerii integrităţii fluidelor  interne ale corpului in  care  "înota" în fiecare zi celulele noastre .  Sa  ne imaginam   o maşină la care s-a pus ţeava de eşapament împotriva filtrul de admisie a ae rului care furnizeaza oxigen pentru apa în rezervor. Apa devine umplut cu monoxid de carbon. La fel,  reducerea pH-ului alcalin, crearea mediului acid, pune în pericol starea de sănătate   a  celulelelor  şi organelor noastre .  Poluarea aerului, fumatul, drogurile, consumul excesiv de alimente, supra-consumului de alimente acide  compromite echilibrul delicat al fluidelor alcaline  interne. Unii dintre noi au acvariul (organismul) care  abia sunt  în măsură să sprijine viaţa, dar cumva reuseste să lupta de la o zi la alta. Nivelul pH-ului (acid-alcalin) in  lichidele  noastre interne afecteaza fiecare celula din corpul nostru. Intregul proces metabolic depinde de un mediu intern alcalin echilibrat.  
Cum stim daca organismul nostru este acidificat  ?
Grasimea este o problemă de aciditate!  Dr. Young a arătat că, grăsimea este de fapt o problemă de supra-acidificare. Ce înseamnă acesta ? Organismul creează celulele adipoase pentru a transporta acizii departe de organele vitale, astfel încât acesti acizi literalmente nu vor sufoca organele  la moarte. Grasimea salveaza viata noastra !!! 
La celălalt capăt al spectrului de sănătate, drojdia şi ciuperca produs într-un corp prea acid  va reduce absorbţia chimică şi mecanică a tot ceea ce mănâncam. Acest lucru face ca mulţi oameni să devină extrem de subţiri, care nu este mai sanatoas decat a deveni supraponderali. Fără proteine, organismul nu poate reface ţesuturile noi sau produce enzimele, hormonii, sau sute de componente chimice necesare pentru energie in  celule şi organism. Oboseala, boala, precum şi modificările de greutate corporală sunt rezultatele. Organismele sănătoase nu sunt supraponderali sau subponderali. Un organism sănătos natural susţine greutatea sa proprie ideala.
Alergii
Toxinele produse în cadrul unui organism prea acid, lipsit de oxigen,  pot  produce un spectru larg de reacţii alergice severe. 
Oboseală
Oboseala este  principalul simptom  al unui organism  prea acid. Toxinele produse în organism, un mediu acid reduce absorbţia de proteine si minerale, care, la rândul său, slăbeşte capacitatea organismului de a produce en zime si hormoni. Acest lucru, de asemenea, interferează cu reconstructia celulelor şi a altor componente necesare producţiei de energie. Rezultatul este oboseala !
Apa alcalină
Cel mai important lucru ce  trebuie sa invatam este de a hidrata organismul  cu apă!!! La fel ca şi pământul pe care trăim, trupul nostru este  70% apa.   Alimentatia bogata in alimente acide, cum ar fi carnea, cerealele, produse lactate,   pâine,  produc deşeuri de acid  în organism. Deşeurile de acid patrund in singe. Dacă există prea multe deşeuri de manevrat, acestea sunt depozitate în diverse  organe precum inima, pancreas, ficat, colon, precum şi în alte locaţii.  Acest proces se poate numi  "procesul de imbatranire". Pentru a încetini şi de a inversa acest proces, trebuie să începem  eliminarea acidelor  din sânge şi ţesuturi prin a consuma   apă alcalină cu un pH între 9 şi 11,  astfel vom  neutraliza  deseurile dăunătoare  depozitate  şi ele se vor  elimina din ţesuturi.
Adultii pierd, in medie, aprox.  2,5 litri de apa /zi prin transpiratie, expiratie, urina si scaun. Oamenii foarte activi pierd chiar mai mult, iar diabeticii pierd aproape 4 litri/zi pentru a elimina excesul de acizi.  Asadar, trebuie cel putin sa inlocuiti ceea ce pierdeti. Sanatatea deplina necesita insa mai multe lichide. Daca consumati doar atit cat sa acoperiti pierderile, organismul nu v a avea surficienta apa pentru a curata toti acizii din organism. Legumele contin 90 % apa, asa ca,  o alimentatie bazata pe legume si plante  va va ajuta sa pastrati hidratarea optima a organismului.  Chiar si asa, tot trebuie sa beti zilnic cel putin 4 litri de apa alcalina, energizata. Un litru /zi este un punct de pornire bun pentru multi oameni, cantitatea de apa bauta putand fi apoi marita treptat, pana cand aceasta schimbare devine o obisnuinta pe care s-o pastrati toata viata.
Asigurati-va ca apa care o beti este alcalina, cu pH peste 8, adaugand la fiecare litru de apa 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Daca vreti sa scapati repede  de acizi, mai puteti utiliza 3 lingurite de bicarbonat de sodiu la un litru de apa.